Rastlös

Vill träffa nån, vill hitta på nåt, gå på promenad, göra nånting bara. Skulle vara grymt skönt men nej. En ensam kväll i en ensam lägenhet.

Trött

Klockan är 10.45 och jag är relativt nyvaken. Eller okej, jag vaknade för en timme sen men bara för att jag tvingade mina ögon att öppnas. Inte för att jag egentligen hade sovit klart. Tanken är att jag ska sitta på en buss till nordmaling om 25min. Jag ska nämligen få träffa en kompis från Dallas/Tyskland tiden idag, därför ska jag fara ut. Men om jag kommer sitta på den bussen känns tveksamt. Ganska osannolikt t om. Fast det är klart, man vet aldrig med mig. Rätt som det är hoppar jag i mina kläder, dricker mitt te för att sedan hoppa på bussen 11.20...

Sen måste jag bara säga att jag köpte nya jeans igår, äntligen!!! Alla mina jeans som jag äger är antingen sönder, hål i på genanta och mindre genanta ställen, eller så är dom för små. Därför är jag nu lycklig över att jag lyckats finna inte bara ett par, utan två par nya jeans!!! Det är ju nästan fantastiskt. Ja, tänk för att det är det . Jag är glad. Här är förresten en bild av mig och min kära mamma.




Äntligen!

Det är många bra saker som händer på samma gång nu.

Som jag har berättat tidigare har ju mamma varit på jakt efter ett radhus på Mariehem som hon kan bo lycklig i för resten av sina dagar. Hon trivs inte i lägenhet, hon vill ha två våningar och en altan med gräsmatta så man kan sitta ute och vifta på tårna på sommaren. Då tyckte jag att hon verkligen förtjänade att få (köpa) ett sånt hus. Och det senaste var det 3e radhuset på 2månader som hon varit med i budgivning på. Den andra som var med i budgivningen hade oxå varit med och bjudit på dom två tidigare radhusen som varit ute i det här området. Men igår drog mamma det längsta strået och vann budgivningen!
Oj vad glad jag är för hennes skull. Hon är i skrivande stund och skriver på papper och sånt. Nu får mamma äntligen det hus hon längtat efter så!!!

Vårt nya hem!

Som ni vet har jag varit i Stockholm i en vecka, kom visserligen hem i fredags men sen jag kommit hem har jag bara jobbat och sovit så jag har inte riktigt haft tid att uppdatera här. Vad kan man säga?  Våran lägenhet är kanon, typ det bästa ever. Den är ca 70-72kvm, en 2a, ligger ganska centralt. 10min med tunnelbanan in till stan. Ljus, rymlig. Helt perfekt på alla sätt och vis!! Här nedanför är några bilder. Såhär ser vårt hem ut just nu. Längtar så tills vi flyttar dit på riktigt!!!


Någon bor i vår lägenhet 2

Okej, nu har Daniels pappa Bertil pratat med mamman till hon som hyrt. (Dom är tydligen bekanta eller nåt sånt)
Och nu är lägenheten tom och städad. Känns skönt. Då får vi ingen nasty suprise när vi far ner imorgon.

Om några timmar kommer Daniel ner och då ska vi slutföra sista packningen, samt se över vad vi ska ha med oss för mat på bussen. Dom säljer ingen mat på Y-bussarna. Det suger så så så hårt!!! Men men, vad gör man? Får helt enkelt lov att ha lite framförhållning, det är väl inte direkt någon undergång.

Hade feber direkt på morgonen så nu har jag ringt och sjukanmält mig för inatt. Känns skönt. Hade varit lite tärt att vara på jobbet till 8.00 eller 8.05 för att springa till busstation med all packning för att 8.20 sitta på bussen till Stockholm. Okej det är bra.


Och sen igårkväll var min söta Anna här och vi pratade och tog det lugnt och spelade kort. Det var fint.
Och i måndagskväll var min söta kusin Ronja här och hon hade t om köpt med Geisha till sjuklingen och avbokat en kompisträff för att hinna vara med mig innan jag far till Stockholm. Det kallar jag kärlek. Det var otroligt kul, jag och Ronja spelade nog kort större delen av tiden och Ronja bara vann och vann och vann... Så går det när jag är sjuk, då vinner jag sällan i kortspel. men men, det kan man nog leva med. Nä nu ska jag gå. Hejdå!

Någon bor i vår lägenhet!

Det är en jävla brud som bor i vår lägenhet i Stockholm!

Historik: En tjej har hyrt lägenheten på Telefonplan tidigare men fick veta i vintras att hon skulle behöva flytta om inte alltför lång framtid. Tjejen säger okej, men jag kan vara ute redan i slutet av februari istället för det slutdatum som Bertil (Daniels pappa som äger lägenheten) hade satt upp. Bertil sa fint, då betalar du för den här månaden sen är det inget mer med det. (Han sa inte att han skulle komma ner och hämta nyckeln och sånt ett visst datum och se till att lägenheten var utstädad) Efter det så var det inget mer med det. Vi antog att hon flyttat som hon sa att hon skulle.
I fredags skulle Kamala (Daniels mamma) flyga ner till Stockholm, för att övernatta en natt och sen fara vidare till Indien. Då tänkte hon ju självklart sova i lägenheten eftersom det är smidigt och bra. När hon kommer till lägenheten upptäcker hon, bruden har inte flyttat utan bor kvar där, i hopp om att inte bli upptäckt samt bo gratis utan att ha betalt nån hyra på 3månader. Katastrof. Kamala säger att tjejen är skyldig hyra för de senaste 3månaderna samt att hon ska vara ute senast idag, tisdag, och lämna sin nyckel till Föreningskillen. Kamala sa även att om hon inte gör det kommer vi ta till juridiska åtgärder.

Jag hoppas verkligen att tjejen tar Kamala på allvar och packar ihop sitt pick och pack och lämnar lägenheten i ett gott skick. För jag vill inte få en otrevlig överraskning då vi far ner på torsdag för att upptäcka att hon fortfarande är kvar. Jag är så jävla nervös och förbannad över det här.

Självklart är jag sjuk också, har 38graders feber och en näsa som vägrar sluta rinna. Jag kommer bli måttligt förbannad om hon är kvar. Då kommer vi ringa polisen. Jag fattar inte hur man kan vara så fräck att man bor nånstans utan lov i 3månader och tror att man inte ska bli upptäckt. Hon visste ju bara att vi inte ska flytta på riktigt förrän augusti så hon tänkte väl att hon skulle kunna bo där i 6mån utan att bli påkommen. Jag blir så störd. Bertil skulle ringa till Föreningskillen idag för att se till att hon lämnar in nyckeln. Och är det inte ordentligt utstädat i lägenheten så ska fan hon stå för att betala en städfirma som gör jobbet isf. Jag fattar inte att människor har den fräckheten. Jag blir arg!!!

Stress

Fan jag är sjuk, igen. snuvig som fan och feber. Detta bevisar återigen det faktum jag så bittert blivit tvungen att lära mig. När jag stressar för mycket så blir jag sjuk. Har stressat alldeles för mycket med att få allting att flyta med flytten, samt lekt psykolog, samt blivit förvirrad tusen gånger om gällande hemmasituationen. Vilket resulterat att jag nu har 38graders feber och så snuvig som man bara kan vara. Less.

Härligt!

Igår fick jag vara med min älskade Lisa som varit borta 1 hel lång månad. Det var jätte mysigt, var där vid halvett på dagen och var tvungen att fara hem vid halvnio på kvällen eftersom jag skulle fara å jobba. Det var helt underbart, vi satt och pratade hela dagen. Sen på eftermiddagen for vi, Daniel och pappa till Jysk för att jag och Daniel skulle köpa en luftmadrass.Den är 160cm bred, 50cm hög, och över 2m lång. Den pumpar upp sig själv och det känns jätte bra att vi har den nu eftersom då har vi nåt att sova på första natten och vi har även nånting som gästerna kan sova på om vi skulle få besök nån gång. Det känns fint, ett av våra första inköp till vårt nya hem. Det känns konstigt att lägenheten på Telefonplan snart kommer vara Hemma, det är inte ens samma stad som hemma har varit hittils i mitt liv. Men men, så är det ju.

Hemma är en känsla man bär med sig. Eller som vissa säger, hemma är där man hänger jackan. Och om hemma är där man hänger jackan så kan ju i praktiken hemma vara på vilken geografisk plats som helst och ska man gå på den logiken kan Hemma förändrats ofta och inte vara något varaktigt. Jag tänker för mycket eller hur? Skitsamma, det känns jätte kul att flytta och om en vecka kommer vi vara i full färd med att måla och inreda vår lägenhet. Våran. Mitt och Daniels Hem. Overklig känsla. Skön känsla. Känsla av att vara påväg nånstans i livet. Flytta till egen lägenhet. Börja plugga Statsvetenskap. Förhoppningsvis få ett extra jobb. Bo själv. Ta ansvar för sitt eget liv, sin egen ekonomi, eget ansvar för att alla sysslor i hemmet faktiskt blir gjorda. Det är många nya saker på en gång. Flytta hemifrån. Flytta ihop med Daniel. Flytta till en ny stad. Börja plugga på Högskola. För första gången inte ha hela tjocka släkten i närheten at all times.

Just nu är det totalt kaos i mitt huvud. Vad ska jag ta med mig till Stockholm nu och vad ska jag lämna till sen? Ska gå och hänga tvätt nu, stoppa in maskin nr2, käka lunch, duscha, sminka mig göra mig iordning för att träffa en kompis om 1h. Borde alltså lägga på en rem. Aja vi hörs, ni lär ju få veta hur det går sen :)

Puss&Kram

Dennis

Nu undrar ni såklart om jag har en ny man i mitt liv, daniel finns fortfarande vid min sida. Dennis är nämligen min nya söta kusin :) han föddes i måndags och är supersöt! Jag är förälskad och jag har bara sett han på kort än, tänk hur blir de då när jag träffar honom? Stockholms resan blir av iaf. På torsdag den femtonde far vi. Det kommer bli underbart, vi har kollat ikeas hemsida och vi har i princip redan bestämt vad vi ska ha och inrett lägenheten i våra huvuden, det saknas bara att köpa grejorna och montera ihop allting. Jag är så lycklig. Sen var jag och klippte mig idag, jag ska spara ut mitt hår igen. Nu har jag en cool, rufsig/lockig och lite -50tals aktig. Jag älskar det! Är otroligt nöjd med mitt liv och dess form det håller på att ta. Vill ni nåt finns jag på mobilen. Puss å kram

Livet är underbart

Okej, mitt otroligt deprimerande inlägg i fredags gick fort över. Daniel menade inte att förolämpa mig. Och igår var jag i Stöcksjö det var underbart. Jag fick åka och köra (häst) för första gången nånsin och sen låg vi på deras åker och tittade upp på den otroligt blåa himlen. En perfekt dag på landet. Jag vill bo som dom, med en massa hästar på gården och två hundar som springer fria. Jag älskar landet. Ska försöka komma ut mer under sommaren som kommer. Stöcksjö, Ratan och kanske Hemavan. Det vore galet fint. Passa på att njuta av vår norrländska vackra natur. Sen kommer jag flytta. Men jag känner mig lycklig igen.


Sen hade jag en galen dröm inatt, jag drömde att jag sökte extra jobb på Noréns igen. Det var en fest för alla som just blivit anställda, man kunde även gå på festen innan man bestämt om man skulle jobba där lr inte. Var även nån som jobbat där som sa upp sig efter festen. Haha, så jag gick på festen men började inte jobba där. Tur. Nä telefonförsäljare ska jag inte bli igen, någonsin.

Helvetes jävla skit

Hade jag haft nån som helst läsarkrets hade jag väl förmodligen låst min blogg så att bara personer med lösenord kommer in i den, men eftersom jag inte har det så spelar det väl egentligen ingen roll.

Jag känner mig så in i helvetes ensam, jag känner mig bortprioriterad av hela jävla världen. Det känns som att jag bara existerar när någon mår dåligt utöver det så finns jag inte. Och vad händer då jag mår dåligt? Vem finns där då?Daniel kan man ju tro. Jag ringde han för att jag kände mig ledsen, ensam och allmänt deppig. Det resulterade i att Daniel började snacka om vilken hemsk morsa jag kommer bli till våra framtida ungar. Att den dag då dom inte längre vill umgås med mig kommer jag bli knäpp och neurotisk, jag frågade om han fick en kick av att förolämpa mig på det viset han bara fortsatte och började säga en massa saker som gjorde att han trodde det skulle vara så. Jag hävdade att sakerna han hade som grund var helt irrelevant och inte alls var så. Han fortsatte, jag skällde ut honom och bad honom dra åt helvete. Folk tycker säkert att jag bara är en galen bitch, låt dom tycka det. Men det ändrar inte faktumet att jag känner mig jävligt ensam, bortprioriterad. Det känns som att folk tycker jag ska känna mig tacksam för att jag får 5min av deras tid så att dom sen kan skita i mig och umgås med nån annan, inte nödvändigtvis nån som dom egentligen tycker om. Eller nån som dom ändå träffar 24h/dygn. Om man träffar nån så ofta kan man väl nån gång ibland även skapa tid för nån man inte träffar varje dag, hela tiden. Eller? Jag har ingen att prata med, de som jag skulle vilja prata med har inte tid eller är inte ens i landet. Det är inte ens någon hemma och kommer inte vara det förrän söndagkväll/måndagmorgon. Jag skulle kunna hamna på akuten eller bli medvetslös eller dö utan att någon skulle märka det på flera dagar. Eller okej, någon skulle undra om jag inte dök upp på jobet men det är ungefär det. Varför skriver jag det här egentligen? Förmodligen för att jag är en tycka-synd-om-mig-själv-galen-bitch. Ja så måste det vara. Garanterat. Fan. Jag trodde att Daniel var den som skulle finnas där för mig när alla andra svek. Tydligen hade jag fel, istället för att stötta mig och trösta mig så sparkar han på den som ligger. Det är ju jävligt shysst, omtänksamt alltså. Fan.

Jag tror inte det kommer bli någon Stockholmsresa.

Spår

Ni som läser får gärna lämna kommentarer once in a while, det vore trevligt.
Ska kliva upp ur sängen nu för att snart gå på stan med Ronja.



Tänk om det inte blir nån Stockholmsresa?!

IIIIH!

Kollade just statistiken på hur många som sökt till mitt förstahandsval, dvs Internationell migration och etniska relationer (IMER) - inriktning statsvetenskap på Södertörn Högskola. Det var 7personer (jag inräknad) som har det som första handsval, det borde väl rimligtvis innebära att mina odds att komma in är ganska höga, right? Eftersom man prioriterar ju de som har det som förstahandsval främst. Eller? Det skulle vara så grymt kul om jag kom in på det eftersom det är ju det jag allra helst av allt vill. Jag vill kunna jobba med migrationsfrågor i framtiden och förbättra flyktingars förutsättningar, jag vill kunna förändra och förbättra förutsättningarna för dessa människor som flyr från krigshärjade länder och inte tillåts komma in här. Jag vill kunna påverka deras situation till det bättre, och kommer jag in på det här programmet så är det ju en början. Jag känner mig glad och hoppfull.

Daniel vill läsa Rättspsykologi, kvällskurs till hösten. Samtidigt som han har tänkt jobba heltid på dagarna. Det är tur att vi kommer bo ihop för annars skulle jag aldrig hinna träffa honom med ett sånt schema. Men jag känner mig lycklig och hoppfull. Jag vet inte om det är på grund av att sommaren är påväg, eller för att vi verkligen ska flytta till vår vackra huvudstad och börja ett nytt liv, ett självständigt liv, på riktigt, eller om det är att jag börjar se vår gemensamma framtid formas på ett underbart sätt. Jag vet inte men jag känner mig lycklig, inte glad för glad är nånting annat, utan jag känner mig lycklig.


Måste gå nu, min kusin Sandra kom på ett spontanbesök.

Puss!

Före, Medans och Efter

Har inte skrivit på några dagar nu för att det har varit så mycket så jag har helt enkelt inte hunnit. Sorry.
I tisdags hade jag en jätte fin dag. Jag hade jobbat natt, kom hem ca 8.15 åt, låg och läste och tog det lugnt för att sen träffa Jenny och käka lunch. Vi åt på lobbyn (gamla bredbar) varsin stooor sallad och satt och pratade i flera timmar. Efter det så träffade jag min kusin Ronja, vi gick på stan för jag ville hitta nånting somrigt att ha på mig på valborg så vi gick till Gina Tricot där jag hittade en jätte söt klänning/tunika som är naturvit med ett svartband under bysten, jätte söt!! Efter det ville Ronja gå och titta på skor så vi gick på skopunkten där jag råkade hitta ett par skor som gick i precis samma stil som klänningen, jag var bara tvungen att ha. Supersöta och kostade under 200kr, det blev svårt för en skoälskare som jag att säga nej till. Efter det for jag hem, åt middag och tog det lugnt tills jag skulle fara och jobba igen kl 21.

Igår, Valborg, då var jag hemma strax efter 8 på morgonen, åt frukost, dammsugade hela lägenheten, Ronja kom förbi och ville låna ett par skor av mig, (nämnde jag att hon är lika skotokig som jag?), åt våfflor till lunch och bjöd kusin vitamin :) Efter det for jag till popshop för att köpa en present till en kompis som fyllde år igår. Då passade jag även på att köpa ett kul spel som vi sen använde oss av på kvällen, Hur fan visste du det? Ett spel med frågekort där frågorna är om helt absurda saker. Efter det satte jag mig på bussen till Röbäck för att hjälpa min kompis som fyllde år att baka, det var kul. Vid tretiden var jag tillbaka i stan igen, jag och Daniel gick till Resebyrån för att boka resan ner till Stockholm om två veckor. Vi far den 15e och kommer hem den 23e :) Sen gick Daniel på systemet för att vi skulle ha något att dricka under kvällen. När han var klar med det hade klockan hunnit bli 15.50 då kände vi oss lite stressade så vi gick förbi Ica och köpte mat för att sen skynda hem, duscha och göra sig iordning. Kl 17. 00 var det tänkt att vi skulle vara hos Josefin men eftersom vi kom hem för att göra oss klara när klockan var 16.25 hann vi inte riktigt till då. Men vi lyckades vara där ca kvartöver :) Vi kände oss nästan duktiga.
Sen blev det grillad biff med wokade grönsaker, pommes, bearnaise, och öl. Det var gött. Sen spelade vi spelet som alla tyckte var en höjdare, pratade, skrattade och satt även ute på hennes altan en stor del av kvällen, utan att frysa!! Det var otroligt trevligt igår, det är ett bra gäng. Det var jag, Daniel, Frida, Mattias, Josefin, Jenny & Moa. Helt perfekt. Bara trevligt, inga bråk och inga ledsna miner. Vid halvtvå började vi känna oss trötta så då ringde vi taxi, vi fick veta att det var 50min väntetid så vi väntade. Men taxibolaget sa även att om någon taxi kunde komma tidigare så skulle dom ringa upp min mobil och säga det. Taxin kom ca 2.05 det var skönt, vi var hemma kvart över två. Vi var sega då fast inte så sega/trötta/orkeslösa som vi brukar vara efter vi har druckit.. Det var mysigt :)
Sen somnade vi.

Vi vaknade vid ca 10 tiden idag, vi låg och drog oss litegrann sen gick vi upp för att äta våfflor till frukost och sen gå och köpa wokade grönsker för vi skulle käka upp köttet som blev över från igår men woken var slut, då passade vi på att köpa marinad också. När vi kom hem la vi köttet i marinaden och spelade Färg Fia medan vi väntade på att kunna laga vår lunch. När vi väl åt hade Daniel överträffat sig själv med köttet, det var så otroligt mört och underbart att äta, jag njöt verkligen av varje tugga. Sen vid tretiden for Daniel hem, då började jag fundera på vad jag skulle göra till middag för min älskade bror Petter kommer och äter middag här idag. jag klickade omkring på recept på tasteline.com och hittade det här http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=5477&tlfo=0, det lät hur gott som helst så det ska jag laga till mig och Petter :) Mums. Och när jag gick hem från affären, då regnade det, ett varmt sommarregn. Det tyckte jag var fint.


Happy happy happy

RSS 2.0