tagga

Ikväll är det shape up för första gången för mig. Det ska bli kul.
Och dagen till ära ska jag köpa ett par nya skor :)

 Ååå jag är så kär!

Tankar om sekter och religioner

Träffade en vän på stan som jag inte träffat på länge.

- Vad gör du nu?
- Jobbar på sjukhuset halvtid sen är jag på stan och pratar om bibeln.
- Pratar om bibeln? Varfördå?
- För att jag tycker det är viktigt, vi alla gör det, visst vet du att jag är Jehovas?

Personligen så skrämmer religioner och sekter mig väldigt mycket. Jag respekterar helt och fullt folk som är troende men det är när någon försöker överföra sin tro på mig som jag blir rädd och backar. För mig är det egentligen inte viktigt att veta vad olika vänner tror på om dom säger att dom är kristna eller något annat. Jag menar det är inte viktigt för mig att fråga vad de menar med att dom är troende. Dom har sin tro och det är bra så, jag respekterar det. Men när någon berättar om sin tro på ett sånt sätt så att dom vill att jag ska bli övertygad om att deras tro är den bästa och vill att jag genast ska glömma mina tankar om att välja bort Gud och genast tillbe och studera deras bibel då blir jag rädd. Då backar jag och vägrar lyssna för att jag blir vettskrämd. Jag gillar inte att nån gör mina val åt mig och är det dessutom något så personligt som vad man tror på så sparkar jag verkligen bak ut. Jag vet inte vad jag vill ha sagt med det här egentligen mer än att jag personligen är inte religiös eller troende på nåt sätt. Jag skulle aldrig gifta mig i en kyrka och jag vill helst av allt inte döpa mina barn helt enkelt för att det är som att välkomna dom till svenska kyrkan snarare än att fira att dom har ett namn. Det där med att döpa mina framtida barn kommer jag gissningsvis få kompromissa med med tanke på att min kära Daniel vill att barnen ska vara döpta av tradition medan jag inte ser det så utan mer som ett val om kyrkan som vi gör åt dom då jag anser att dom bör göra det valet själva. Jag är uppväxt med en väldigt obrydd familj&släkt. Mina föräldrar gifte sig inte i kyrkan, mina mor&farföräldrar är inte troende utan har inställningen att om man nu är med i svenska kyrkan pga att man döpt sig eller konfirmerat sig så ska man gå ut när man blir myndig så att man inte behöver betala skatt till svenska kyrkan sen. "Men om man är med i svenska kyrkan får man ju gratis gravplats", jasså? Om jag betalar skatt till svenska kyrkan i 50-60år blir det lika dyrt som om man skulle köpa en gravplats när det är dags. Jag kommer säkert få många blandade reaktioner men det är såhär jag tänker om saker och ting. Jag är inte mkt för religion men jag respekterar det som gör det. Jag fördömer inte den som är troende men jag gillar inte att tvingas ha en viss åsikt oavsett om det rör religion eller ett politiskt parti, sån är jag. Ville bara vädra mina tankar. Kommentera gärna.


Kram

Hmm, så det kan gå

Känner mig frustrerad utan att veta varför. Irriterande.


Farmor är på sjukhuset nu. I helgen får hon komma hem. Igår och i förrgår har hon genomgått by-pass operation på hjärtklaffarna. Det känns lite läskigt. Men farfar sa att operationen hade gått bra så jag får hoppas att det är sant.
Skulle vara otroligt jobbigt om nånting gått fel som dom inte upptäcker och helt plötsligt ... borta. Men nej, så ska vi inte tänka. Det kommer nog lösa sig... I hope. Borde klä på mig nu och dra upp Daniel ur sängen för att gå en sväng på stan. Springa ärenden. Ja. Irritation. Finns knappt nån frukt hemma. Bittterheten tar över. Behöver min dagliga dos av fruktsallad. Kanske därav frustrationen. Har dock inte råd att springa å köpa frukt. That sucks.
Nä. Nu ska jag sluta snacka goja. Ska gå nu innan jag skriver nå mer som jag inte egentligen vill ha ut. Fan.

Hipp hipp HURRA HURRA HURRA

November går verkligen i födelsedagarns tecken. De känna som att jag varit på födrlsedagsfika varje vecka sen november började. Mycket tårta...

4nov - Mamma fyllde år
5nov - Jag fyllde år
8nov - Farmor fyllde år
11nov - Farsdag
18nov - Rasmus (min kusin) fyller år
19nov - Anna och EmelieB fyller år
20nov - Micke, min fabror fyller år

sen fyller min moster år nån gång snart oxå men kommer inte ihåg när.
Ja, halva min släkt fyller år nu.

Sen fyller Dennis, en annan kusin, år 5dec, min brorsa 19dec å sen är det jul.

Så galet mkt fika under vinterhalvåret. Det är inte lätt alla gånger.


Men kul är det.

Lyxfällan

Såg på det programmet igår och jag blev så otroligt förbannad! Ett par levde tillsammans och dom hade inte gemensam ekonomi, de kändes litegrann som att dom drog lott om vem som skulle betala vad. Tjejen skulle betala för grejer som bara var hans samtidigt som han inte skulle betala nåt som båda använde sig av. Idioti. Samtidigt som dom hade lyxbilar och lyxbåtar på gården höll huset på att ramla sönder, dom hade inte ens ett helt badrum men dom tyckte ändå att dom skulle ha en bil värd 400 000kr samt en båt värd dryga 100 000. Hm, felprioritering ja. Dom hade 18 000 för lite varje månad varav 16 000 av dom pengarna bara gick till killens intressen. Inget gemensamt tänkande eller ägande. Jag förstår det inte. Bor man ihop med sin partner ska man väl för fan ha en delad gemensam ekonomi! Och ha planerat hur man ska lägga upp det innan man flyttar ihop. Gash jag blir knäpp. Men samtidigt är de ju bra att man får lära sig av andras misstag samt tänka efter själv hur ekonomin ska skötas eftersom jag snart kommer flyga ut ur boet med min pojkvän. Vi har planerat vår ekonomi vilket känns otroligt bra. Jag känner mig lycklig och lugn. Det är fint.

Igår/Idag

Det var faktiskt trevligt att träffa M igår, de klickade inte men det var trevligt, uthärdligt.
Vi ska nog träffas igen nån gång.


Idag ska jag träffa min älskade Emelie för att gå på promenad med henne och Iza. Det kommer bli underbart.
Sen ska vi eventuellt köpa Annas present mohaha. Jag vet precis vad vi ska köpa, och var! :P It's gonna be lovely indeed.

Blandade känslor

Idag ska jag träffa en person från mitt förflutna. En person jag inte träffat eller pratat med för den delen, sen höstlovet i 9an, dvs 2003. Vi har inte pratat sen dess å nu bor hon i stan. Hon ville träffas. Jag vet inte hur jag ska känna inför det här. Sist vi träffades skulle vi gå på bio. Det blev inte så eftersom vi inte hann med den tidiga och eftersom jag då bodde på mariehem var de en bit man skulle fara för att se på bio å de skulle blivit väldigt sent. Vi for inte. Något som hon inte kunde sluta gnälla om på resten av helgen. Det är mitt sista minne av henne. Nu ska vi träffas igen. Efter 4års tid. Oj. Trodde aldrig jag skulle träffa eller prata med henne igen. Efter hon hade hälsat på mig under den helgen för 4 år sen pratade vi inte alls. Inga mail, inget ringande eller smsande. Inget. Aja, men folk kan ju förändras. För 5-6år sen tyckte jag om henne. Kanske kommer jag göra det igen. Jag vet inte, men det känns ganska kul iaf. De e tur att vi bara ska gå å fika iaf så jag inte lovat bort en hel eftermiddag till nån som jag inte är säker på att jag vill träffa, men eftersom vi inte bestämt nåt mer kanske de blir så att vi springer runt på stan resten av dan. Jag vet inte. Vi får se vad som händer.


Snart är banankakan klar så jag kan gå ut med Iza så hon får tillgodose sina behov. yes indeed. Sen lämna henne hemma för att fara å träffa Henne. Känns lite nervöst. Suck. Jaja, de blir inte bättre än vad man gör det till eller hur är det man säger? Ska sluta svamla om det ena och det sjunde. Ja. Nu måste jag sluta. Innan jag blir helt knäpp.

Tjingeling.. tjingeling? vad är det för sätt att säga hejdå egentligen? Jag är väl ingen hollywooddiva som går omkring å kallar alla för Darling. Nä nu ska jag sluta överanalysera mina ordval.

Hejdå

Sommar

I sommar flyttar jag och min älskade Daniel till vår vackra huvudstad. Vi kommer bo i en 2a i Hägersta på 60kvm med en hyra på max 4000kr. Jag kommer plugga statsvetenskap förmodligen på Södertörnshögskola, samtidigt som Daniel kommer plugga Entreprenörprogrammet, eventuellt på samma skola. Och när vi flyttar till Stockholm i juni/juli kommer jag förmodligen ha en bara några månader gammal kusin där nere eftersom min morbror och hans fru väntar sitt tredje barn. Det ska bli så kul att vara en större del i deras liv hellre än en kusin de bara träffar 1gång/år. Sen känns det otroligt bra att jag och Daniel är så planerande som vi är så vi har diskuterat det mesta om hur saker och ting ska fungera i vårt framtida hem. Alltifrån hur ekonomin ska skötas, hur vi ska inreda till vilken typ av porslin vi vill använda oss av. Vart olika möbler ska stå har vi givetvis redan bestämt. I'm so happy, happy, happy, happy!

Stockholm here I/We Come!

Nu är det bestämt, i höst ska jag börja plugga och Daniel med, men hans program finns inte här så vi ska flytta till Sthlm :) Vi kommer bo i en 2a på ca 60kvm vilket är helt perfekt! Kommer på söder om Söder på Telefonplan vid Ericssonhuset. Rå nice. Happy happy happy!!

RSS 2.0