Normalstor familj?

Såg på nytt läge idag och då var det ett par som ville göra köket större så släkten skulle kunna komma över och alla skulle rymmas. Så givetvis var det några hurtiga snickare å målare som tog tag i det hela. När arbetet var färdigt så klappade dom sig själva på ryggen och sa att ja har dom en normalstor familj så bör alla rymmas. Vad betyder det? Alla familjer ser olika ut hur många syskon, kusiner, fastrar, morbröder osv. Sen är det ju oxå olika från familj till familj hur ofta man träffar sin släkt och vad man har för relation till dom. Så då undrar jag vad räknas då som en normalstor familj? Förstår inte alls logiken men okey. Om det finns nån som tror sig förstå vad dessa byggare menar kommentera gärna. För själv är jag helt lost. Nu ska jag dock sluta tänka på detta och försöka sova lite så jag orkar med roligheter imorgon. Snart flyger vi ner till stockholm!

Våren

Våren har äntligen kommit till oss vilket är helt underbart! Solen skiner som aldrig förr och folk börjar tina fram från det ide dom gömt sig i hela vintern. Man ser kärlekspar och nyblivna föräldrar spatsera på stan och de ser ut på dom som om man inte kan önska sig nå mer, för vad kan slå att vara kär och ha en nyfödd bebis och att på riktigt nu vara en familj? Det är klart dom ser lyckliga ut. Det smittar av sig. Det gör det verkligen. Idag vaknade jag och kände att idag kommer bli en fin dag. Igår var jag på lite svajigt humör men det får man leva med. Just nu i skrivande stund har Daniel nationella i Svenska. 5timmars prov. Jag hoppas det går bra för honom. Jag håller tummarna. Det fina var att han kunde träffa mig 1h innan hans prov. Fick umgås med min älskade en liten stund. Det är fint. Vet egentligen inte vad jag ska skriva. Är på biblioteket nu och väntar på att klockan ska bli tio så jag kan hämta ut min reserverade bok, Du döpte mig till Änglalik. Ser framemot den läsningen. Ja, det gör jag. Men nu måste jag nog gå. Gissar att jag överskridit mina 10min... men vi hörs sen!

Puss&Kram till alla ni underbara människor!

20/4-02

Då blev vi ihop, idag är dagen då det ska firas med ett ståhej! Han kommer hit om två timmar, då ska jag ha gjort mig klar, sen hänger vi nog en stund här eller så går vi en promenad i det vackra vädret. Sen ska vi äta lunch på Great Eastern, efter det ska vi färdas upp till Umedalen för att vara på spaet och få ryggmassage och kurbad. Det kommer bli ljuvligt. Har gått och längtat och räknat dagarna hela veckan. Efter detta ska vi till Plaza för att avnjuta en god middag och sedan övernatta där. Å vad det kommer bli underbart. Kommer inte direkt vara tillgänglig på telefonen under det närmsta dygnet men det får ni överleva. Jag är kär i livet nu. Det är vår, snart flyttar vi och allting spännande händer. Vi har fixat våra gemensamma konton. Ett för sparande och ett hushållskonto där man betalar alla gemensamma utgifter ifrån. Fiffigt värre. Å.

Känner mig så glad så jag ska inte ens ta upp vart laptopen var när jag skulle söka den. Okej det ska jag visst. Mamma säger ju alltid att jag inte får lämna datorn på rummet för att om då Gunnar vill ha den så söker inte han där. Datorn ska egentligen alltid vara i vardagsrummet när den inte används, så jag har börjat göra så. När jag skulle ha datorn nu på morgon så låg den i deras sovrum och den som senast loggat in var Gunnar. Intressant så jag antar att den regeln gäller bara mig? Jävla hycklare. Men inga sura miner idag. Idag är en bra dag.
Puss på er alla som besöker min blogg ibland. Men nu måste jag sluta om jag ska hinna med....
Puss!

Logiskt javisst

Vid middagsbordet diskuterade vi huruvida det är smart att lägga ex antal tusen kronor på tex ett smycke. Jag tyckte det var dumt och då drog min syster å hennes kille ett exempel på en grabb som inte visste vad han skulle göra av sina pengar så han köpte ett halsband för 100 000kr. Jag tycker det är idioti och hävdade att tjänar man så mycket pengar så kunde man väl spara till hus istället. Det hela slutade med att hela min familj började hacka på mig för att jag tänker ekonomiskt och för att jag har ett sparkonto så jag kan ha en buffert för när jag flyttar och ha råd att inreda lägenheten som jag vill ha den. För det började dom reta mig för samt kalla mig lillmorfar för att han är den enda i min släkt som oxå är ekonomisk. Detta gjorde mig förbannad som få eftersom alla som känner mig vet hur jag känner för morfar och det är inte direkt varma känslor. Jag fattar inte, ska jag bli straffad för att jag vill ha en buffert om nånting oförutsett händer? Hade det varit bättre om jag hade bränt alla pengar jag har? Min mamma var oxå med i denna hackning på den sparsamma i familjen. Jag förstår inte logiken. Jag är förbannad. Nån som kan hjälpa mig förstå?!

Försöker

Försöker byta stilmall, verkar inte gå så bra. Undra varflr....

He's out

Äntligen, hon kastar ut honom, han har lite svårt att acceptera det men hon har sagt att han får hitta annat boende tills vidare. Yes. Och hon har även hittat ett nytt radhus på mariehem som hon ska gå på visning på och sen lägga bud på. Yes. Det är sjukt bra och jag hoppas innerligt att hon får detta radhus på mariehem samt lämnar honom for good.
Det känns sjukt bra just nu. Happy happy times.


Har suttit och sett över vilka bilder, som jag är nöjd med, det finns på mig och daniel. Hittade 12 bilder som jag är nöjd med som man kan använda till nånting. Det kommer bli great. Camilla, the one and only, ska måla en tavla åt oss vilket jag är otroligt otroligt tacksam för. Happy happy.

Borde gå och äta nånting nu, snart tycker inte min mage om mig längre. Ja det ska jag göra.
Hörs och syns!

xtravaganza

Jag har gått med i xtravaganzas viktminskningsprogram, det känns lite läskigt, det är dyrt men hellre att jag betalar för att få hjälp nu än att se ut som en sumobrottare med diabetes 2 om 15år. Det kommer bli spännande att se hur det fungerar. Skakis. Galet. Men det blir nog bra. Vi får se.

Sökes

Någon som kan hjälpa mig redigera utseendet på min blogg? Är less på utseendet men är totalt handikappad när det gäller koda till en snygg hemsida. Någon?

Sjungandes

Mamma fick inte huset på budgivningen, det mest chockerande var att det var nån som sagt ganska tidigt i gamet att hon la sig men sen kom hon in senare och bjöd ett vansinnesbud på 1,4! Huset var inte ens värt så mkt. Helt galet.

Sen när jag var påväg hem från jobbet igår pratade jag en del med hon som skulle byta av mig, och innan jag gått hem hade det slutat med att jag ska sjunga på hennes bröllop i Augusti. Hur sjukt är inte det? Men det ska bli grymt kul, har inte sjungit framför publik sen sommaravslutningen i 2an på gymnasiet. Visst det är bara 2år sen men för nån som under hela uppväxten vande sig med 5-10 konserter/år är det länge sen. Jag skulle t om få betalt för det (!)

Sen har jag börjat vara inne på Lyxfällans hemsida jätte mycket, beroende jaa. Har även sett klippen där Lyxfällan försöker hjälpa Calle Schulman, och har även förärat honom med att läsa hans blogg och ursäkta mig men hur fan kan man göra av med 19 000 på mat om man är singel, barnlös och bara tänker på sig själv? Sen innan lyxfällan for därifrån så spenderade han "bara" 10 000 på mat. Okej att man spenderar så mkt på mat om man är en stor jävla familj men komigen lixom. Var är logiken? Snacka om att slänga pengar i sjön. Aaaaa jag blir så störd.

Sen har jag även börjat läsa Katrin Schulmans blogg på finest. Hon är ju faktiskt ganska humoristisk :)
Herregud, snart har jag väl hela Schulman släktet på min blogglista.


http://www.lyxfallan.se/blogg/blogg-calle/forvirrad

Tillbaka till Calle, här dumförklarar han i princip svenska folket som inte har råd att äta middag ute varje dag för att man kanske har en inkomst på 15 000 efter skatt eller ensamstående med barn så att äta ute är en lyx man inte har om man måste vända på varenda krona för att betala sina räkningar och ha råd att äta hemma. Jag har inget problem med att vissa har det bättre ställt än andra men då tycker jag ändå att man ska ha så mycket insikt att man inser att man är lyckligt lottad som har det så bra ställt istället för att se ner på människor som har med sig massäck på sina utflykter istället för att köpa mat på plats. Calle Schulman du gör mig förbannad.

Budgivning, Flytt, Resa, Jubileum, Klippning

Idag är det budgivning på radhuset mamma vill ha. Vi håller alla tummarna för henne.
(Jag håller även tummarna för att hon flyttar dit själv)

Om bara några ynka månader flyttar jag till Stockholm, det känns nästan overkligt men ska bli galet skönt.
Och om bara 5v ska jag och Daniel resa ner dit för att känna efter vad vi vill göra med lägenheten, om vi ska måla nån vägg eller titta efter om vi behöver införskaffa ett nytt badrumskåp. Förmodligen inhandla porlin och bestick samt dammsugare och andra städattiraljer. Det ska bli så grymt skönt.

Och nästa söndag 20 april var det 6år sen jag och Daniel blev ihop, 5år tillsammans aktiv tid så att säga.
Det kommer bli grymt kul, käka lunch på Great Eastern, sen ta bussen till Iksu Spa på Umedalen för att få duobehandling, ryggmassage och kurbad. Efter det blir det att fara till Plaza, byta om och äta middag där för att sen njuta av en lugn kväll utan något som distraherar i ett hotellrum. Känns lite löjligt eftersom jag bor 50m ifrån plaza men ahwell, sånt händer.

Idag har jag även bokat klipptid i Sävar den 8e maj. Det kommer bli fantastiskt. Och jag ska förövrigt spara ut mitt hår igen. Jag gissar att jag inte direkt kommer ha ekonomi för att klippa mig titt som tätt så jag ska låta det bli långt. Det kommer bli underbart!

Just nu känns livet rätt bra. Borde dock gå och klä på mig och laga nån mat så jag har nåt att äta till middag idag. Börjar jobba om 3,5h. Men just nu känns livet rätt okej. Ibland blir man lite sönderstressad av allt jobb som är, jobbar mycket mer än vad jag borde. Är det nån som inte kan då är jag den första att säga att jag tar deras pass. När jag började var det tänkt att min procent skulle lika på 67% medan nu jobbar jag 80% och mer kommer det bli eftersom jag permanent tagit över vissa timmar på schemat osv. Men det är pengar. Det är galet mycket pengar. Pengar som gör att jag kommer ha en buffert så jag klarar mig även om jag inte får jobb på en gång när vi flyttar, nog för att jag kommer få studiebidrag och sånt. Men iaf. Det kommer ordna sig. Extrajobb kan man alltid få tag på right? Jag är optmist, javisst!

Nä, nu ska jag gå och klä på mig och laga mat. Om ni vill mig nånting så finns jag som vanligt på mobilen.

Puss

Urs

När Daniel var här kändes allt så bra. Sen upptäckte jag att jag hade 38graders feber och sen har jag legat i sängen, sysselsatt mig med datorn och boken jag fick av anna häromdagen. Vilket i sin tur har resulterat i en massa ångest.

Reunion på lördag. Ska jag fara? Jag var aldrig en del av gruppen.

Snurrar runt runt runt

Är på jobbet just nu. Min brukare sover men det gör inte jag. Istället ligger jag och tänker för mycket på det mesta. Dvs jobbet och vår chef som inte gör nånting som hon ska, schemat och alla dessa extrapass jag tar på mig. Bra för plånboken men inte bra med för lite sömn/dygn å sånt. Tänker även på flytten och allt som det innebär, tänker på mamma som ena sekunden ska lämna honom och flytta själv och i nästa tittar dom på en bostadsrätt tillsammans, för det är ju vägen till separation ey? :s tänker på hur skönt det ska bli att fara till hemavan om några veckor, tänker på farmor å farfar som inte mår bra, tänker på allt jag måste hinna göra imorgon, ja som ni hör huvudet snurrar bara. Men ska klicka vidare på andras bloggar så kanske jag kan slappna av bättre sen kan man ju hoppas. Hej så länge!

RSS 2.0