Brassarna

I helgen var jag i arjeplog och hade jätte kul. Brolle kom och uppträdde i arjeplog på lördagen jag gick och lyssnade på honom och upptäckte att jag verkligen älskade hans musik så nu har jag beställt hans skivor på cdon för det gick inte att hitta på åhlens eller burmans musik. Verkligen sämst men men, sånt är livet, snart har jag skivorna i min hand iaf och då kommer jag egga som bara den. Bara så ni vet tänkte jag.



Sen är mina brasilianska kusiner i stan, nåja iaf 2 av 3. Träffade dom en stund igår och i förrgår typ fika hos mormor och morfar men idag då jävlar. Då ska jag, ida, petter och daniel ta mer dom till stan, käka middag ihop, typ hänga på olearys, umgås med dom utan att thomas & rosanna eller mormor och morfar är två meter bort. Det kommer bli jätte kul. Innan dess ska jag dock hänga tvätt, tvätta lite mer, fara till farmor&farfar på lunch med rasmus och ronja, fara till josefin och gratta henne för hon fylllde 20år igår. Och resten av kvällen kommer gå till mina syskon, min pojkvän och mina brasilianska ingifta kusiner. Tossigt värre.

Hemma

Nu är jag hemma från stockholm, kom hem vid 1tiden inatt. Vi har fått jätte mycket gjort i lägenheten. Vi har skaffat en skänk till köket den är så vacker!! Här nedanför kan ni klicka på länken så får ni se hur den ser ut.

http://www.ikea.com/PIAimages/20332_PE105496_S3.jpg


Sen har vi även köpt ett badrumsskåp vilket gör hela skillnaden. Vi har oxå tagit ner allt som ska vara i förrådet så det är inte nån gammal ful garderob eller ett matbord för mycket och såna saker. Det känns mer som hemma nu. Om 1v far jag ner igen :) Men idag ska jag fara till Arjeplog för att det är Silveryran där i helgen så då ska jag fara dit med Cecilia eftersom hon är därifrån och festa och ha trevligt. Kommer hem igen på måndag. Sen kommer jag jobba natt 4nätter i rad och sen far jag, Petter och Johanna ner till Stockholm för att vara med på Dennis dop. Det känns otroligt bra allting nu.
Vet inte vad mer jag ska skriva nu men om det är nånting så finns jag som vanligt på mobilen. Ska gå nu. Hejdå!

Antagen och flyttlass

Jag har blivit antagen till mitt förstahandsval på Södertörn.
Till hösten kommer jag plugga Internationella migration och etniska relationer - Statsvetenskapliga programmet.
Och jag är så galet glad för det. Jag får plugga det jag vill och jag är ett steg närmare det jobb jag vill ha i framtiden. Nämligen vara rådgivare eller tjänstekvinna i någon högt uppsatt position så jag kan förbättra förutsättningarna för exempelvis flyktingar som kommer hit. Det känns jätte bra. Nu klaffar allting i mitt liv. Det är så skönt.


Och imorgon efter jobbet är det bara att packa trailern med allt jag ska ta ner härifrån och sen bär det av till Stockholm. Imorgon far jag, pappa och Daniel ner med alla saker. Det känns jätte skönt. Lite läskigt men bra läskigt.

Snart kommer min älskade "lillsyrra" Ronja hit. Det känns fint.

Livet känns bra just nu.

Fixa

Idag är en stor fixa grejer dag. Just nu borde jag vika ihop den rena tvätten och flytta på kartongerna så jag kan dammsuga lägenheten. Det vore bra. Borde nog först och främst äta eftersom jag inte ätit nånting sen 14.00 igår. Dumt, men jag har inte haft tid eller ork att fixa till nånting. Ska på jysk idag oxå för att inhandla täcke, bäddmaddrass så det blir skönare att sova på vår bäddsoffa och en annan grej :P Idag kommer min älskade älskade Jenny hit så jag får bjuda henne på middag :) Det kommer bli fantastiskt. Som aptitretare kommer jag bjuda på grönsaksstavar med guacemole, huvudrätt kommer vara kyckling med vitlökssås, efterätt kommer vara hemmagjord chokladmousse. Det kommer vara fantastiskt gott. Behöver bara inhandla de råvaror jag behöver till detta fantastiska mästerverk. Det måste jag göra innan jag far på jysk för sen kommer det bli tajt med tid. Jag ska träffa pappa kl två och bestämma vilken dag vi ska bila ner till stockholm, sen ska jag träffa min bror för att öva på låtarna till bröllopet, sen måste jag hem efter det för att börja förbereda maten och allting. Men måste först och främst ta ner mina tvättade kläder, dammsuga lägenheten och framförallt mitt rum!!! Renbädda sängen är oxå ett måste. Sen handla råvaror, fara på jysk, fara till pappa. Tror ni jag kommer lyckas?


Nä nu måste jag sluta skriva en massa grejer och göra istället. Hoppas ni har det jätte bra allihopa!!
Stor Kram!!

Packa ner hela mitt liv

Innan den här veckan är slut kommer jag att ha packat ner hela mitt liv as I know it. För i slutet av den här veckan kommer
ett stort lass till Stockholm färdas ner. Känns jätte konstigt att packa ner alla mina ljus, tavlor, speglar osv. Helt galet, men det är ju så, om endast en månad kommer jag bo där på riktigt och då måste jag ju förbereda mig för det, jag kan inte bara blunda och hoppas att allt ska lösa sig utan att jag fixar allting. Det funkar inte riktigt så. Men det ska bli kul, känns nervöst men kul. Men större delen av min garderob (det som är kvar av den) tar jag inte ner förrän jag far ner på dopet i slutet av den här månaden. När jag kommer tillbaka därifrån efter dopet har jag bara 1v kvar innan jag flyttar så då är det bra att ta med allt utom den mängd av kläder man kan behöva för 1v. Tiden går så galet fort. Det är bara 4v kvar tills jag flyttar, jag skojar inte. Två av dom veckorna kommer jag tillbringa i Stockholm, så det är verkligen inte mycket tid att spela på. Helt galet. Men vad gör man? Man kan inte direkt stanna tiden. Nu börjar jag känna mig lite nervös. Men det kommer säkert bli bra i slutändan. Det brukar lösa sig.


Som svar på Emmas fråga:
Hur är det att jobba natt?

Svar: Jag trivs jätte bra med att jobba men allting beror ju på såklart. Jobbar man som personlig assistent beror det ju självklart på vilken brukare du har, och jobbar du t ex natt på en krog är det ju inte samma sak. Provade på det en gång det var inte nånting jag trivdes med. Men anledningen till att jag gillar och jobba natt är att man hinner med mer saker på sin lediga tid än om man jobbar dag. Nog för att man behöver sova efter man har jobbat men man kan ju utnyttja tiden på ett annat sätt än om man jobbar dag och när man slutar jobbet är alla affärer stängda så man kan inte springa det där ärendet man skulle hinna med. Att jobba natt är väldigt individuellt och det är inte alla som passar för det, du får helt enkelt prova och se hur det känns.
_______________________________________________________________________________________________

Sen hittade jag tre kokböcker i lördags och dom tre tillsammans kostade endast 157kr! Hur coolt är inte det på en skala? Så igår till middag bjöd jag in min underbara kusin Ronja för att jag skulle få laga nånting ur kokböckerna. Det blev tagliatelle med gräddsås och rostad vitlök. Det var galet gott. Och idag igen ska jag få träffa Ronja, jag älskar henne så och kommer sakna henne som en tok när jag flyttar. Efter jag har träffat Ronja ska jag färdas till Holmsund för att äta middag med Cia i hennes nya lägenhet och sitta ute på hennes alldeles egna balkong! Jag vill oxå ha balkong... Men det kommer iaf hur trevligt som helst kan jag lova. Men nu är jag trött så nu ska jag krypa ner under filten och vila lite. Gonatt.
 

RSS 2.0