länge sen

21.01
De blir allt längre mellan gångerna, inte för att jag inte vill blogga utan helt enkelt för att jag inte sätta pränt på det jag egentligen vill ha sagt. Jag kan inte längre formulera mig i ord utan det blir bara ändlöst svammel utan någon synlig röd tråd. Jag kommer in på fel spår och jag kommer inte längre ihåg vad jag började prata om och vet inte hur jag ska ta mig tillbaka för att jag inte kan uttrycka mig i ord. Kanske har jag aldrig kunnat eller så har lyser text&media med sin frånvaro, där var man iaf tvungen att hela tiden underhålla sin skrivförmåga så man fick hela tiden träna på det men nu är det ju inte så. Nu vart de himla svamligt men därför har jag inte skrivit så mycke på senaste iaf. Ska skriva mer senare ikväll, fortsättning på detta men nu ska jag se på CSI.

Puss

22.11
Okej, nu ska jag börja berätta om vad som hänt på senaste. Typ sen i fredags.
Fredagen jobbade jag först hela dan för att sen komma hem, käka, festa. De blev lite för mycket dricka redan innan jag for ut men inte helt uppåt väggarna iaf. (Jag har aldrig varit så onykter innan jag gått ut) men vi gick ut och tydligen var jag pojkarnas favoritflicka för jag hade ca 10grabbar efter mig under kvällen. Vissa var mer efterhängsna än andra, jag nämner inga namn. Men de var kul, sen fick jag en gratis drink oxå, sånt är alltid uppskattat. Vet inte allt som hände under kvällen egentligen, mer än att de var väldigt skum kväll med många skuma människor men mycket trevligt och mycket alkohol. Vet inte vad mer jag ska säga om det. Skulle kunna berätta om flera händelser som gjorde kvällen ... minnesvärd? läskig? skrattretande? jag vet inte. Men jag vill nog inte ta upp det här egentligen. Nä, de vill jag inte.

Sen har mamma gått och blivit schizofren. Bakgrund: Tanken var att jag skulle flytta ut i augusti, så blev det inte eftersom jag inte hade råd och kom fram till att bor jag hemma kan jag spara mycket pengar, då blev mamma glad över att jag ville stanna istället för att fly så fort jag fick chansen me tanke på att jag inte är helt nöjd med boendesituationen eftersom mamma har blivit knäppare sen hon flyttat in med G och jag & G kommer inte överens. Eller jag kommer inte överens med han riktigt. Hm. So to say. Så hon blev glad. Och nu bara 3mån senare är hon så satans less på mig så att hon försöker komma på varje möjlig lösning till att jag ska flytta hemifrån, hon försöker tänka på kompisar jag kan bo med osv osv eftersom jag inte har råd att bo själv, särskilt eftersom jag har tänkt börja plugga till hösten. ¨Så hon har i princip sagt att hon vill ha ut mig fortast möjligen vilket givetvis får mig att känna mig superälskad och superönskad så hon slipper ta hand om sina barn eftersom Ida är utflyttad, Petter bor i Lycksele under veckorna och om då jag skulle lämna boet skulle ju det vara superbekvämt så hon kan lägga all sin energi på sin idiot till sambo. Jag blir lite lätt knäpp. Och förbannad. Och ledsen. Och sårad. Och oönskad. Blä för mamma.

Men... detta har resulterat i att jag och Daniel ska flytta ihop, eftersom vi båda ska plugga och eftersom vi vill leva tillsammans och dela vardagen ihop. Vi har inte råd att bo själv om vi ska plugga och om vi flyttar ihop i sommar så har vi varit ihop i 5år (känt varann i 6år) och då är det väl kanske på tiden att man faktiskt flyttar ihop lr vad säger ni?
Så det ska bli jätte skönt. Nu kommer det verkligen bli av. Vi har ägnat större delen av dagen att planera olika saker, typ vilka gemensamma konton vi ska ha och hur mycket vi ska spara ihop innan så vi kan köpa de möbler vi vill ha osv. Så nånting gott förde det med sig... Men ogillar ändå mamma just nu. Men älskar min Daniel <3

Framtidsplanerna är klara

Pol. kand utbildningen är vad jag ska plugga till i höst. Å jag är så nöjd. Utbildningen är ca 3år och efter tre år får man en kandidatexamen, om man väljer att gå 4år får man en magisterexamen och efter 5år får man masterexamen. Så 2011 har jag min kandidatexamen förutsatt att jag kommer in å sen får vi se om jag väljer att satsa på magister eller masterexamen efter det. Nu undrar ni såklart vad det är för program. Man läser statsvetenskap, nationalekonomi och juridik allt i ett. Det är ett program på 180p så det är 3år. 30p är 1 termin så dom tre första terminerna är obligatoriska sen får man välja inriktning vad man vill fördjupa sig i. De enda kruxet är att jag måste läsa upp MaB och MaC på komvux men om det är det som krävs för att komma in på Pol. Kand då gör jag det mer än gärna för då är jag mer motiverad. De ska bli kul, jag känner mig peppad. Sen har jag fler goda nyheter att dela med mej av, jag ska få jobba på sjukhuset i 3v nu igen, nu med Operationsgruppen, vissa dagar kommer jag börja 6 på morgon å jobba till 3, andra dagar kommer jag börja 12 och jobba till 9 på kvällen. Vilket betyder att jag kommer få lite OB oxå :) Happy happy happy!!

Obligatoriska kurser:

Statsvetenskap A 30hp

Nationalekonomi A 30hp

Utredningsmetodik 15hp
Rättsvetenskap 15hp

Olika inriktningar:

Inriktning mot Statsvetenskap:
           Inriktning mot Nationalekonomi:          Statistik:

Statsvetenskap B 30hp                                          Nationalekonomi B 30hp           Valfria kurser 15hp
                                                                                                                                             Statistik 15hp

Valfria kurser/Praktik 30hp                                    Valfria kurser/Praktik 30hp          Statistik B 30hp

Statsvetenskap C 30hp                                          Nationalekonomi C 30hp            Statistik C 30hp

RSS 2.0